Belangrijk informatie

Kadokidoki verkoopt zelf geen producten. Het enige dat we doen, is het internet afstruinen op zoek naar leuke, bijzondere kado’s. En als we een leuk kado hebben gevonden, plaatsen we op Kadokidoki de link naar de site waar je het kado kunt vinden. We linken uitsluitend naar websites die ook in Nederland leveren en waar we zelf al ervaring mee hebben. Zo kunnen we je exact vertellen wat je kunt verwachten. Let er wel op dat een hoop leveranciers in het buitenland zitten en dat heeft gevolgen voor de levertijden en/of invoerrechten. We zullen je hieronder het e.e.a. proberen uit te leggen.

Nederland (Cool Blue, Bol.com, enz.)

Prijzen

Over het algemeen betaal je in Nederland voor dezelfde producten wat meer dan in het buitenland. Daarentegen sta je nooit voor verassingen door extra kosten zoals invoerrechten of nog toe te voegen BTW. En de verzendkosten zijn ook nooit hoger dan een paar Euro.

Levertijden

Het voordeel van in Nederland bestellen, is dat je het snel in huis hebt. Over het algemeen worden producten die je van een Nederlandse leverancier besteld binnen 1 à 2 werkdagen geleverd. Soms zelfs gegarandeerd binnen 1 werkdag. Op de website van de leverancier zelf wordt de levertijd (bijna) altijd vermeld. Controleer dit altijd voordat je bestelt!

Garantie

Alles wat je in Nederland van een Nederlandse leverancier via het internet koopt, mag je binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden retourneren. Hier bestaat een wet voor. Ook zit op alle nieuwe producten een wettelijke garantietermijn van ten minste 1 jaar.

Kwaliteit

Over het algemeen zijn de producten die je van een Nederlandse leverancier koopt van deugdelijke kwaliteit. Dat komt vooral door de Nederlandse wetgeving omtrent garantie en aankopen via het internet.

 

Azië (AliExpress, DHGate, enz.)

Prijzen

In Azië liggen de arbeidslonen aanzienlijk lager dan in westerse landen. Ook worden producten daar massaal geproduceerd waardoor de prijzen behoorlijk laag kunnen blijven. Daarom is het zo aantrekkelijk om via het internet van sites als AliExpress te bestellen. Prijzen kunnen daar wel een kwart zijn van wat ze hier zijn! Ook betaal je meestal geen verzendkosten. Om één of andere vreemde reden betaal je ook bijna nooit invoerrechten of BTW. Waarom dit zo is, is ons niet geheel duidelijk.

Levertijden

Tja, dit variëren enorm. Héél soms heb je een besteld product al na een week in huis, maar reken op minimaal 4 tot 6 weken levertijd! Tijdig bestellen is dus een must als je een kado voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst wilt kopen!

Garantie

Alle leveranciers hebben wel één of ander retourbeleid, maar dat betekent dat je een defect product zelf moet terugsturen (en de verzendkosten zelf moet betalen) en je dus minimaal twee keer 4 tot 6 weken moet wachten voor je het vervangende product in huis hebt. Vaak dus niet eens de moeite waard.

Kwaliteit

Ook dit verschilt enorm. De ene keer vraag je je af hoe ze het voor dat geld kunnen doen, de andere keer is het misschien van iets mindere kwaliteit dan je verwachtte. Zelf zijn wij ook fervent Azië shoppers. En slechts zelden waren we echt teleurgesteld over de kwaliteit. Maar over het algemeen geldt: verwacht je waar naar geld, dan koop je nooit een kat in de zak!